Σφακιανόπιτες

Posted on Updated on

Τα υλικά μας:

½ κιλό αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ούζο ή ρακή
1 ποτήρι νερό
10 κουταλιές μυζήθρα

Πως τις φτιάχνουμε:

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι, τη ρακή και το νερό και φτιάχνουμε μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου 5-6 εκατοστών. Πλάθουμε τη μυζήθρα σε 10 μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου αυγού. Τοποθετούμε τη μυζήθρα στο κέντρο του φύλλου. Τραβάμε το φύλλο γύρω-γύρω για να σκεπαστεί η μυζήθρα. Έτσι θα σχηματιστούν 10 μικρές μπάλες. Τις πιέζουμε ανοίγοντάς τις με τον πλάστη για να πάρουν και πάλι το στρογγυλό τους σχήμα (περίπου 15 εκ. Διάμετρος). Τις ψήνουμε σε τηγάνι αλειμμένο με λάδι, γυρίζοντάς τις πολύ συχνά για να μην καούν. Σερβίρουμε περιχυμένες με μέλι.

Advertisements